top of page
  • Foto van schrijverLeen Mercelis

Zomer nostalgie

Ik ben een grote fan van Liefde voor Muziek. Nieuwe muzikanten en hun verhaal leren kennen en vol spanning uitkijken naar hun bewerking van liedjes van vroeger.

Regelmatig pink ik dan een traantje weg. Maar toen Milow enkele maanden geleden zijn versie van 'Zeil je voor het eerst' bracht in de vorm van 'Sleeping bags' rolden de tranen over mijn gezicht. Mijn zoon zat verwonderd naar mij te kijken en mijn eerste reactie was nog een klein beetje schaamte voor zoveel tranen zonder schijnbare reden.

Het heerlijke aan samen met mijn zoon naar programma's als Liefde voor Muziek kijken is dat er vaak momenten zijn die uitnodigen om dingen met mekaar te delen.

We zetten de digicorder op pauze en ik nam de tijd om te voelen wat er bij mij gebeurde. Ik realiseerde dat het liedje mij teruggeworpen had naar mijn kindertijd, naar onbezorgde zomers in slaapzakken en tentjes, naar kampen bouwen en liedjes zingen rond kampvuren. Ik zag mijn vader weer bomen sleuren uit het bos en mijn moeder een aardbeipunch maken voor de talrijke vrienden die ondertussen waren komen aanwaaien. Wat miste ik hen! En wat miste ik die tijd!

Naar de zomervakantie kijk ik elk jaar weer enorm uit. Ik hoop al maanden van te voren dat het een hete zomer wordt. En als het dan ook echt warm wordt, leef ik me helemaal uit met doeken en wasspelden om allerlei kampachtige constructies voor de vensters te bouwen om het binnen zo koel mogelijk te houden. Urenlang op terrasjes blijven keuvelen, vitamine D opdoen, zalige fietstochten maken, met koelelementen en een boodschappentas vol lekkers vertrekken naar familie of vrienden ... ik hou ervan.

Toch overvalt mij deze zomer ook regelmatig het 'Sleeping Bags - ik mis het zo' gevoel. Mijn zoon is volwassen, neefjes en nichtjes hebben nu zelf gezinnen en zijn druk aan het werk, de jongste kinderen van vrienden starten in september hun hogere studies, mijn ouders zijn er niet meer. Wat is het allemaal anders nu ...

Ik weet ondertussen dat als dat gevoel mij overvalt, het OK is mijn tranen te laten rollen, het goed is te durven voelen wat ik voel. Het helpt dan mijn #kleingelukskes te noteren en te delen of een lange brief te schrijven aan hen die er niet meer zijn.


I wish that every day was now or never

I wish that every night would last forever I wish that I could stay a little bit longer Watching the summer slipping away Sleeping Bags van Milow uit Liefde voor Muziek 2019

130 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Mieke Hendrickx
Mieke Hendrickx
28 juil. 2019

Ook ik ben grote fan van Liefde voor muziek... wat een mooie jeugdherinneringen ... Fijn dat jij je kwetsbare kant kan/wil delen met ons. Dit geeft opening om het ook te proberen. Dank je wel!!

J'aime
bottom of page